Elkészítés: A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. 45 percet meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra négyzetté nyújtjuk. Megkenjük a porcukor, vaníliás cukor, lágy vaj és kakaópor keverékével, megszórjuk zabpehellyel, hogy a töltelék ne folyjon majd ki, feltekerjük, és éles késsel 3 centis darabokat vágunk belőle.
Egy muffinformába papírkapszlikat teszünk, mindegyikbe szórunk kevés zabpelyhet (szintén a töltelék felfogására), és mindegyikbe 1-1 csigát ültetünk. 1/2 óráig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, 2 dl meleg tejszín és 5 dkg cukor keverékével meglocsoljuk, és további 10 percig takarékon sütjük.
Langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.