Elkészítés: A buci hozzávalóit tálba tesszük, és tésztát dagasztunk belőle. Amikor elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel, és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és kb. 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük, végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
A darált húst összedolgozzuk a faggyúval vagy a szalonnával, és húspogácsákat formázunk belőle, fejenként 15-20 dekával számoljunk.
A bacont közepesen forró serpenyőben pirosra sütjük. A zsírt kiöntjük a serpenyőből, kitöröljük a serpenyőt. A húspogácsákat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és a forró serpenyőben kérget sütünk a pogácsákra, oldalanként 1-1 perc alatt. Tányérra szedjük, és 2-3 percig pihentetjük a húspogácsákat.
A bucikat felvágjuk, alsó részüket megkenjük a mustárral, ráteszünk egy salátalevelet, 2 vékony szelet paradicsomot, a kisült húspogácsát, sült bacont, majd ketchupot vagy majonézt. Végül rátesszük a buci tetejét, és azonnal fogyaszthatjuk. Persze a sorrend mindegy, hogy állítjuk össze! :))
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.