Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsolom. A tejben felfuttatom az
élesztőt, a lisztes vajhoz adom. Ezután hozzáadom a tojássárgát és a tejfölt. Jól összedolgozom, félreteszem pihentetem 15 percig. Ezután kinyújtom kb. 1,5-2 cm vastagra, vékonyan megkenem libazsírral, összehajtom jobbról-balról, fentről-lentről. Pihentetem 15 percig, újra kinyújtom, megkenem, hajtom. Újra pihentetem, kinyújtom 1 cm vastagra, kiszaggatom, két tenyerem között egyesével megsöndörgetem, kizsírozott tepsibe rakom. Megkenem felvert tojással, megszórom reszelt sajttal. 170 fokon előmelegített sütőben sütöm.
A pihentetéstől és zsírozástól leveles lesz a pogácsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.