Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk. A cukrot a puha vajjal, a tojássárgájával és a sütőporral habosra keverjük, majd a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét evőkanállal, felváltva, apránként beleforgatjuk. Végül a reszelt citromhéjjal ízesítjük, és a tortaformába simítjuk. A sütőbe téve tíz percig sütjük, utána a lángot – anélkül, hogy a sütőajtót kinyitnánk – 180 fokra mérsékeljük, a tésztát tűpróbáig (20-25 percig) sütjük. Ekkor a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát még tíz percig benne hagyjuk. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Nem sokkal tálalás előtt két lapba vágjuk, és az alsó lapot baracklekvárral vastagon megkenjük. A tejfölről a savót leöntjük, és a sűrű részét a lekvárra simítjuk. A felső lapot ráfektetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. (Ha egy régi csipketerítőt kimosva, kivasalva a tortára fektetünk, s úgy hintjük rá a porcukrot, a terítőt óvatosan felemelve gyönyörű mintás lesz a torta.) A torta tetejére és köré szép eperszemeket rakunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.