Elkészítés: A töltelékhez a tejet a cukorral felforralom, lehúzom a tűzről, hozzáadom a többi hozzávalót, jól elkeverem. Ha túl folyós, akkor hivatalosan grízt lehet hozzáadni (nekem a dióval történt, és diót adtam még hozzá).
A tésztához a liszben elmorzsolom a centis kockákra vágott hideg vajdarabkákat, amíg egységesen morzsalékossá válik. Beleteszem a sót, cukrot. A langyos tejben felfuttatom az élesztőt, a kupac közepébe vájt lukba öntöm, hozzáadom a tojást is, kanállal elkezdem összedolgozni, majd rugalmas tésztává gyúrom. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy könnyen belemenjen az ujjam. Kicsit kell pihentetni, nem kell keleszteni.
4 részre osztva, lisztezett deszkán téglalappá nyújtom, megtöltöm a töltelékkel, a rövidebb oldalát visszahajtom, feltekerem. A tekercs végének alulra kell kerülni a tepsiben. Először tojássárgájával, majd fehérjével megkenem, megszurkálom több helyen villával.
Kikent tepsiben 35-40 percig közepes lángon sütöm. Hőlégkeverésesben valószínűleg gyorsabb. A tepsiben hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.