Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a liszthez, a cukorhoz, a vajhoz, a tojáshoz és a reszelt citromhéjhoz, majd a sót is hozzáadjuk. Most indulhat az erőlködés, gyúrjuk meg jó alaposan a tésztát! :)
Hagyjuk pihenni fél órát. Én néha egy éjszakát is kelesztem, ha más dolgom akad.
Amíg kel a tészta, egy tortaformát vajazzunk ki jó alaposan. Egy tálban a darált diót és a királycukrot keverjük össze.
Ha megkelt a tésztánk, kézzel tépdessünk belőle kis gombócokat. Olvasztott vajjal megkenjük, cukros dióba forgatjuk. Szépen szorosan illesszük a gombócokat a kikent tálba. 3 gombóc után én szoktam pluszba rájuk szórni egy kis cukros diót, majd ha teli a forma, akkor ráöntöm a maradékot. Így is hagyjuk állni egy fél órát.
Addig begyújthatjuk a sütőt, és értelemszerűen elkészíthetjük a vaníliaöntetet hozzá.
170 fokos sütőben 30-35 perc alatt sül meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.