Elkészítés: Az almákat meghámozom, félbevágom, magházukat eltávolítom. A feleket további 2 szeletre darabolom, majd mindegyiket éles késsel nagyjából 3 mm-enként vékonyan beirdalom. Arra vigyázni kell, hogy ne vágjuk át a szeleteket. Citromlével meglocsolom, hogy megőrizzék színüket.
A sütőt 170 fokra előmelegítem. A tortaforma aljára sütőpapírt terítek, a vajból egy keveset lecsípek, kikenem vele a forma széleit, liszttel meghintem.
A többi lisztet, a keményítőt és a mandulát tálba mérem, hozzáadom a sütőport és a sót. Alaposan elkeverem. Az egész tojásokat a vaníliával kevert porcukorral és a vaníliarúd magjaival 5-6 perc alatt elektromos habverő segítségével habosra keverem. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a puha vajat, majd a pálinkát és a tejet. Végül kanalanként adagolom hozzá a száraz anyagokat.
A formába öntöm, elegyengetem. A beirdalt almaszeleteket elrendezem a tetején. Nem baj, ha nem sikerül szabályosan és precízen beborítani – ez egy igazi házi sütemény, kerüljön rá minél több almaszelet.
Az előmelegített sütőbe helyezem a tortát. Nagyjából 20 perc elteltével egy sütőpapírlapot illesztek a tetejére, hogy ne barnuljon túlságosan a teteje, és további 20-25 percig sütöm. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy mindenütt átsüljön a tészta!
Közben bő 2 evőkanál saját készítésű baracklekvárt szitán áttörök. A már kész, forró sütemény tetejét kenőtoll segítségével szépen áthúzom a baracklekvárral. Így nyeri el aranyló színét, és lesz tökéletesen szaftos az állaga. Rácson hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.