Előző nap a megmosott libamájat egy edénybe tesszük, majd felöntjük úgy, hogy teljesen ellepje azt. Lefedjük, és egy napra betesszük a hűtőbe. Az aszalt vörös áfonyát borba (tokaji aszú) áztatjuk.
Másnap leöntjük a libamájról a tejet, majd kisebb darabokra vágjuk, vagy törjük miközben egy hegyes kés segítségével kihúzzuk belőle az inakat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A pástétomformát kibéleljük folpakkal úgy, hogy túllógjon a szélein, majd belenyomkodjuk a májdarabokat, közéjük pedig a leszűrt áfonyát. Ezután ráhajtjuk a folpakot, a formát tepsibe állítjuk, aztán vizet öntünk majdnem a forma pereméig, majd 80 fokos sütőbe tesszük kb. 40 percre.
Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, majd egy nehezéket, például konzervdobozokat teszünk a májra, hogy kinyomjuk belőle a zsírt. Miután kihűlt, betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt kifordítjuk a pástétomot a formából, és lehúzzuk róla a fóliát. Felszeleteljük, tálcára tesszük, majd pirított kalácsszeletekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.