A húst megmossuk, majd szárazra töröljük. A zsíros széleket bevágjuk kissé, majd sózzuk és borsozzuk a szeleteket. Ezután mindet egy kiolajozott tepsibe fektetjük, majd meglocsoljuk a tejjel.
Lefedjük alufóliával, aztán 200 fokos sütőben kürülbelül 80 percig sütjük. Végül levesszük az alufóliát, és a legnagyobb fokozaton addig sütjük, míg a tej el nem párolog.
Az áfonyalekvárt egy lábosba tesszük, majd kevergetve megmelegítjük. Hozzáadjuk a mustárt, a porrá tört borókabogyót, egy kevés borsot és a sót. Ha ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről, majd simára kevergetjük a tejföllel. Tálaláskor a puhára sült húsra kanalazzuk. Leginkább a ropogósra sült burgonya illik hozzá, díszítéshez pedig friss áfonyát használunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.