A tejet meglangyosítjuk, a cukrot kevergetve föloldjuk benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Kb. 2 evőkanál lisztet belekeverünk, letakarjuk, és meleg helyen 15-20 perc alatt fölfuttatjuk.
A többi lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, az élesztős tejet beleöntjük. A tojásokat beleütjük, csipetnyit megsózzuk, majd 7-8 perc alatt bedagasztjuk úgy, hogy a vége felé apránként az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Akkor jó, ha szinte elválik az edény falától, se túl lágy, se túl kemény a tészta.
Letakarva, meleg helyen kb. 30 percen át kelesztjük.
Közben a szilvát megmossuk, és hosszában kétszer bevágjuk ( mintha három részre akarnánk vágni a szemeket, de nem vágjuk végig), közben a magját kiemeljük.
Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a kinyújtott tésztát belefektetjük, villával megszurkáljuk. A szilvát vágott felükkel felfelé rárakjuk, kicsit kihajtjuk, az sem baj, ha egy kicsit takarják egymást. A gyümölcsre tehetünk néhány kockacukrot is.
További kb. 15 percen át kelesztjük, majd a fahéjjal meghintjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 25-30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.