A tészta elkészítéséhez gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel, a darált mandulával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, 2-3 evőkanál hideg vizet vagy tejfölt is adhatunk hozzá. A tésztát folpakba csomagoljuk, aztán hűtőbe tesszük 30 percre.
Mindeközben a szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk, majd kivajazunk és kilisztezünk egy kerek piteformát. Ezután egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. A túllógó részeket levágjuk, és félretesszük.
A tésztát egy villával megszurkáljuk, majd körkörösen elrendezzük rajta a szilvákat. Megszórjuk barna cukorral, az őrölt fahéjjal, aztán 200 fokon 10 percig sütjük.
Ezalatt simára keverjük a tejszínt a cukorral és a tojásokkal, majd ha eljön az ideje, a szilvára csorgatjuk. Ha ezzel megvagyunk, viszszatesszük a tésztát a forró sütőbe további 10 percre. A levágott tésztaszéleket lereszeljük, és a sütemény tetejére szórjuk. Ezután tovább sütjük a lepényt további 15-20 percig, amíg a tejszínes tojás meg nem szilárdul. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.