A barnított vajhoz egy kis fazékban megolvasztjuk a vajat, utána egészen addig főzzük, amíg el nem kezd habozni és szép mély aranybarna színt nem kap. Ha az egész konyhát belengi egy diós, karamellás illat, akkor biztos, hogy jó lesz már.
Ha a barnított vajunk kihűlt, belekeverjük az apróra vágott pisztáciát, a tört mandulát, a cukrot, a lisztet, a sót és végül a tojásfehérjét felveretlenül.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapíros tepsire evőkanállal kiadagoljuk a tésztát úgy, hogy legalább 5 cm távolság legyen köztük, hiszen a vaj miatt szépen terülnek.
18 percig sütjük, de ha már a szélük nagyon barnul, előbb is kivehetjük 1-2 perccel, viszont 5-10 percet pihenniük kell, különben darabokra törnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.