A kagylókat megtisztítom, eltávolítom a szakálakat, többször átöblítem, a végén beáztatom sós vízben több órára.
A vörös és lila hagymákat karikára vágom., az újhagymát hosszában ketté, majd cca. 5 cm-es darabokra vágom. A fokhagymát szeletelem. A citromfű, zeller, koriander és petrezselyem szárát ugyancsak nagyobb darabokra vágom, a levelét durván aprítom. Néhány darabot egészben félreteszek. A paprikákat hosszú csíkokra vágom. A gombákat szeletelem. A gyömbért pucolás után aprítom.
Egy fazékban olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket, végül a kagylókat, együtt dinsztelem őket. Öntök hozzá 1 liter vizet, fűszerezem, majd elkezdem főzni.
Mikor már majdnem kész, hozzáadom a tésztát és a zöldeket. 3 perc elteltével öntök bele fehér bort, kókuszdió tejet és tejszínt, s csavarok bele citromot.
Azon nyomban forrón tálalom, díszítem petrezselyem, zeller és koriander levelekkel, s egy szelet citrommal.
Megjegyzés
Imádom a fekete kagylót. Amikor az Adria mellett nyaraltam a 70-es, 80-as években (minden évben), csaknem minden nap szedtem a környékbeli sziklákról, és a kempingben a legkülönbözőbb módon készítettem el. Azóta is kedvencem. Mivel a kínai, thai, indiai, indonéz konyha (is) nyerő, ezért ezeket igyekeztem ötvözni. Szerintem sikerült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.