A halak fejét, uszonyát és farkát levágjuk. A fejekről eltávolítjuk a kopoltyúkat, mert ezektől keserű lehet a leves. A garnélákat megtisztítjuk. A halakról levágott részeket egy nagyobb edényben felöntjük 1,5 l vízzel, és felforraljuk. Közepes tűzön főzzük kb. 15 percig, majd leszűrjük, és az alaplevet felfogjuk.
A kibelezett haltörzseket szeletekre vagy nagyobb darabokra vágjuk. A leforrázott, majd hideg vízbe dobott paradicsomokat meghámozzuk és feldaraboljuk. A tálkába szórt sáfrányra 1-2 ek forró vizet öntünk, és állni hagyjuk.
A felhevített olajon a hagymát, a pórét és a zellerszárat puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszercsokrot, a levágott narancshéjat, a köménymagot és a hámozott paradicsomot, valamint a sáfrányt az áztatóvízzel együtt. Felöntjük a halalaplével, megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig.
A kagylókat az edénybe dobjuk, és 6 percig főzzük. Ezután beletesszük a halszeleteket, és addig főzzük, amíg a kagylók kezdenek kinyílni. Az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk a garnélákat is.
A levesből szűrőkanállal kiszedjük a sűrűjét, és melegen tartjuk. A visszamaradt lét a paradicsompürével kissé beforraljuk. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és az ánizslikőrrel ízesítjük.
Tetszés szerint visszatehetjük a lébe a kiszedett sűrűjét, de külön is tálalhatjuk. Tetszés szerint frissen aprított petrezselyemmel megszórva, bagettel vagy pirítóssal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.