Elkészítés: A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós maradjon. Mielőtt megpárolódna, ízesítsük tárkonnyal. Az előző nap beáztatott babokat és kukoricát közepesen puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, utána az apróra vágott szalonnát zsírjáig pirítjuk. Vízzel pótoljuk folyamatosan, nehogy leégjen. Ezután a paprikát, a lecsót és a kolbászt, illetve a borsot, köményt, babérlevelet, majoránnát hozzáadjuk. Félig puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a babokat és kukoricát. Az utolsó fázisban a borsikafüvet és szerecsendiót, és a penge vastagságúra vágott fokhagymát tesszük bele. A tejet és a tejfölt a pirospaprikával összekeverjük. A kiolajozott tepsibe tesszük a káposzta egyharmadát. Erre kerül a bab egyharmada, majd a tejföl. Még egy réteget készítünk. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk, a tejföl és a paprika keverékével meglocsoljuk. Középmeleg sütőben letakarva készre sütjük. Megvárjuk, amíg egy kicsit meghűl, így könnyebben felvághatjuk. A megmaradt tejföllel tálaláskor leöntjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.