Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tiszítsuk meg a csirkemellet, töröljük szárazra egy papírtörlővel. Kevés olívaolajjal kenjük be a húst minden oldalán, sózzuk, borsozzuk alaposan. A hús bőrös tetejét borítsuk be a baconszeletekkel, a szeletek minimálisan fedjék egymást is, és hajtsjuk be őket alul. A szeletek közzé tűzzünk kis rozmaringhajtásokat, majd a tetejét borsozzuk. A hagymát vágjuk cikkekre, tegyük a tepsibe, a helyezzük a tetejére a csirkét. Lazán fedjük be alufóliával, és süssük kb. 45 percig.
Közben a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát pirítsuk aranybarnára kevés olívaolajon. A megsült hagymákat a serpenyő szélére húzva közepén kb. 1 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagokat. A tűzről levéve tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a töltelék többi alapanyagát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, és alaposan dolgozzuk össze.Formázzunk a masszából gombócokat.
A húst vegyünk ki a sütőből, növeljük a sütő hőfokát 200 fokra. Az alufóliát levéve tegyük a csirke köré a félbevágott fokhagymafejeket és a gerezdekre vágott citromot, valamint a töltelék-gombócokat. Helyezzük vissza a tepsit a sütőbe 30 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.