Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tiszítsuk meg a csirkemellet, töröljük szárazra egy papírtörlővel. Kevés olívaolajjal kenjük be a húst minden oldalán, sózzuk, borsozzuk alaposan. A hús bőrös tetejét borítsuk be a baconszeletekkel, a szeletek minimálisan fedjék egymást is, és hajtsjuk be őket alul. A szeletek közzé tűzzünk kis rozmaringhajtásokat, majd a tetejét borsozzuk. A hagymát vágjuk cikkekre, tegyük a tepsibe, a helyezzük a tetejére a csirkét. Lazán fedjük be alufóliával, és süssük kb. 45 percig.
Közben a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát pirítsuk aranybarnára kevés olívaolajon. A megsült hagymákat a serpenyő szélére húzva közepén kb. 1 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagokat. A tűzről levéve tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a töltelék többi alapanyagát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, és alaposan dolgozzuk össze.Formázzunk a masszából gombócokat.
A húst vegyünk ki a sütőből, növeljük a sütő hőfokát 200 fokra. Az alufóliát levéve tegyük a csirke köré a félbevágott fokhagymafejeket és a gerezdekre vágott citromot, valamint a töltelék-gombócokat. Helyezzük vissza a tepsit a sütőbe 30 percre.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.