A bácskai rizses hús elkészítéséhez apró kockákra vágjuk a hagymát és a paprikát. Feldaraboljuk a paradicsomokat, a húst felkockázzuk.
Az aprított vöröshagymát megpirítjuk a felforrósított zsíron, hozzáadjuk a paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a felkockázott húst is. Megsózzuk, megborsozzuk, felengedjük vízzel, végül a zúzott fokhagymát is beletesszük. Lefedve, a vizet mindig pótolva, nem egészen puhára pároljuk a húst.
Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük az alaposan megmosott rizst is, és felöntjük 4 dl vízzel, hogy az egészet jól ellepje.
Az edényt az előmelegített sütőbe tesszük, és addig hagyjuk benne, amíg a rizs felszívja a vizet. Félidőben megkeverjük. Ekkor elzárjuk a sütőt, és még így is hagyjuk benne kb. 10 percig. Tálalás előtt a rizses húst megszórhatjuk pici borssal.
Megjegyzés
Klasszikus savanyúság hozzá a csemegeuborka, de bármilyen más savanyúsággal, salátával, sőt befőttel, kompóttal is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.