Az aprított szalonnát az olajban kipirítjuk, üvegesre dinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne.
Beletesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetjük, pirospaprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, chilivel fűszerezzük. A paprikát kis kockákra aprítva, és a paradicsompürét belekeverjük. A húst saját levében lassan félpuhára pároljuk. Ha kell, 1 dl vizet öntünk rá.
Közben a rizst többször váltott vízben a keményítőtől kimossuk, lecsöpögtetjük, és a félpuha húshoz adjuk. Felöntjük 1,5-2 szeres mennyiségű forró vízzel, utána fűszerezzük, és mérsékelt hőfokon pároljuk kb.15 percig. Ha csirkéből készítjük 20 percig, ha sertéscombból, akkor 30 percig főzzük. (A fedőt ne vegyük le rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes folyadékot felvegye.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.