Elkészítés: A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre.
A zsiradékban, amiben a húst sütöttük pirítsuk üvegesre az apró kockára vágott szalonnát. Tegyük rá a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteljük meg egy kicsit, és tegyük bele a cikkekre vágott gombát. Sózzuk meg, és addig pirítsuk, amíg visszasül zsírjáig. Szórjuk meg pirospaprikával, 1 evőkanál liszttel, és kevés vízzel engedjük fel. Tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, és főzzük készre. A tejfölt és a tejszínt keverjük ki 1 dl hideg vízzel, és ezzel öntsük fel a ragut. Állandó keverés mellett forraljuk ki. Ha kell, utána ízesítünk, majd visszarakjuk a mártásunkba a megsütött húsokat, és még egyszer összeforraljuk.
Galuskával (nokedlivel) körítve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.