Elkészítés: A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a diót, a csokoládét, a fahéjat.
A banánokat pár órára csonttá fagyasztjuk, készítés előtt 2 órával kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten felolvasztjuk. Erre (a másnak talán furcsának és feleslegesnek tűnő procedurára) azért van szükség, mert sokkal édesebb és teljesen pépes lesz tőle a banán.
A kiolvadt banánt habosra keverjük a tojásokkal, a tejföllel, az olvasztott vajjal, és ráöntjük a lisztes keverékre. Fakanállal gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet, és hosszúkás kalács (vagy bármilyen más) formákba öntjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, langyosra hűtjük, és bevonjuk a citrommázzal.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a lime levével, tejföl sűrűségű kell legyen. Ha szükséges, tegyünk még hozzá lime-levet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.