Elkészítés: Száraz, közepes méretű serpenyőben, nagy lángon, állandóan kevergetve megpirítom a zabpelyhet. Utána kihűtöm. Bekapcsolom a sütőt 175 fokra. Alaposan kivajazok és kilisztezek egy 7 centi mély, 25 centi hosszú és 11 centi széles sütőformát, és az aljába sütőpapír illesztek. Amíg a sütő bemelegszik, összeállítom a banánkenyér tésztáját: a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és az őrölt fahéjat összekeverem egy nagy tálban. A puha banánt egy kisebb villával pépesre nyomkodom, azután a diót durvára töröm mozsárban. Előveszek egy tálat. Beleteszem a puha vajat, beleszórom a barna cukrot, és robotgéppel jól összedolgozom. A cukros vajba ezután jöhet a félbevágott vaníliarúd kikapat belseje, majd a két tojás. Miután mindkét tojást gondosan elkevertem a géppel, belevegyítem a masszába a joghurtot és a banánpépet. A joghurtos-banános masszába beleforgatom a lisztes keveréket és a durvára tört diót, aztán a kész tésztát átkanalazom a sütőformába. A már meleg sütőben 1 óra alatt megsütöm a banánkenyeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.