Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojások fehérjét elválasztjuk, majd ásványvízzel felverjük. Közben beleszórjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az előbbi lisztes keveréket.
2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még a tepsiben porcukorral megszórjuk, majd kiborítva hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a zselatint elkészítjük a tasakon leírtak szerint. A kettőt összekeverjük.
4. A vaníliás cukorral felverjük a habtejszínt, közben beleadjuk a porcukrot és a cappuccino-port, majd ezt óvatosan belekeverjük a túróba.
5. A tésztára kenjük a krém 2/3-át. A banánokat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk, citromlével meglocsoljuk, majd a krémre tesszük. Rákenjük a maradék krémet, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
6. Megolvasztott tortabevonóval meglocsoljuk a tetejét. A díszítéshez a banánokat felkarikázzuk, és kirakjuk a sütemény tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.