Előkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A kétféle barackbefőttet lecsepegtetjük, 3-4 felezett gyümölcsöt félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk. A rizst enyhén sós, bő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vaníliarudat felhasítjuk.
Elkészítés: A tejet felforraljuk a vaníliarúddal, beletesszük a rizst, és mérsékelt tűzön, gyakorta megkeverve, hogy oda ne kapjon, puhára főzzük (kb. 30 perc), hagyjuk kihűlni. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A rizshez adjuk a tejszínt, a porcukrot, a 4 tojássárgáját, a gyümölcsöt és a likőrt, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, a tojáshabot. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2/3-1/3 arányban kettévágjuk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy 1,2-1,5 l űrtartalmú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a szegélyeken 2-3 centit túllógjon, belesimítjuk a masszát, befedjük a kisebbik tésztalappal. A szegélyét megkenjük vízzel, visszahajtjuk rá a túllógó tésztaszegélyeket, és kissé összenyomkodjuk, hogy jól „zárjon”. Betesszük a rizshasábot sütőbe, 30-35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig a formában pihentetjük, majd hosszúkás tálra borítjuk. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, szűrőn áttörjük, vékonyan bevonjuk vele körben a hasábot, és hagyjuk teljesen kihűlni. A félretett gyümölcsszemekkel díszítjük, nem túl vékonyan szeleteljük. Külön tálkában további baracklekvárt, vaníliás cukorral félig felvert tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.