Elkészítés: A báránybordát sózzuk, borsozzuk, és hosszában a feléig bevágjuk. A bordák között kivágjuk a húst, és a tepsire úgy állítjuk fel, hogy koronát formázva összetekerjük, és spárgával rögzítjük. A kiálló csontokal egyesével alufóliába csomagoljuk, majd előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 1,5-2 óra alatt puhára sütjük.
A kivágott húsból ragut készítünk: egy kis olajon durvára vágott lilahagymát párolunk, hozzáadjuk a bárányt, fűszerezzük 1-1 teáskanál rozmaringgal és zsályával, sóval, borssal, és puhára főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, egészben megfőzzük, majd leszűrjük. Kevés vajon megpároljuk a durvára vágott medvehagymát, és összeforgatjuk főtt burgonyával.
A koronát egy tál közepére tesszük, óvatosan levágjuk a spárgát, majd a ragut belehalmozzuk, és köré adjuk a burgonyát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.