Elkészítés: Előző nap a fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk.
A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, egy éjszakára ezt is beáztatjuk.
Az elkészítés napján a vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük (lehet gazdagítani pirított baconnel, vékonyan szeletelt húsos szalonnával).
A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formára a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára tálalásig, így megszilárdul.
Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.