Elkészítés: Előző nap a fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk.
A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, egy éjszakára ezt is beáztatjuk.
Az elkészítés napján a vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.
Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük (lehet gazdagítani pirított baconnel, vékonyan szeletelt húsos szalonnával).
A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formára a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára tálalásig, így megszilárdul.
Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.