Közepes keménységű tejbegrízt főzünk. A tejet feltesszük forrni, belekeverjük búzadarát és a vaníliás cukrot, majd a cukorral felvert tojásfehérjét. Gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot a grízbe, majd félretesszük.
A cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 2 dl vízzel. A tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a tejjel. Hozzáadjuk a cukros vizet, és addig főzzük, míg krémessé válik.
Tálaláskor a grízből gombócokat készítünk, és a karamellszósszal leöntjük. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.