A csirkemellfilét kisebb vékonyabb darabokra vágjuk, és vajon puhára pároljuk fóliával letakarva egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
A cukor felét aranysárgára olvasztjuk, hozzátesszük a reszelt narancshéjat, áthevítjük, és fehérborral kiforraljuk.
A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a másik adag cukorral és kevés vízzel feltesszük főni. Kevés citromlével meglehet locsolni, hogy ne barnuljon meg. Az áfonyát beáztatjuk, és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük de nem szétfőzzük, csak puhítjuk, majd hozzákeverjük a narancsos szirupot.
Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, és a már felpuhult ételt besűrítjük vele. Hozzáadjuk a húst, de nem keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós-puha maradjon. Párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.