Elkészítés: A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Apuha gyümölcsöt leszűrjük, és szitán áttörjük. A gyümölcsvelőt megmérjük, és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk. Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.
Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk. Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát vagy más formákat, és beletöltjük a masszát. 2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.