Elkészítés: 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál cukorral elkeverve a szétmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral, a 12 dkg puha margarint hozzádolgozzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és jól kidolgozzuk a tésztát, dagasztjuk.
A 3-4 dkg margarint felolvasztjuk, a tésztára öntjük, és addig dagasztjuk a margarinnal, míg szép fényes, táltól elváló tésztát kapunk.
Lisztezett deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, majd kisodorjuk.
5×5 cm-es kockákra vágjuk, és a birsalmasajttal (vagy lekvárral) megtöltjük.
Magasabb falú tepsibe egymás mellé rakjuk a buktákat. Én most kosárformában sütöttem, a képen látható módon. 3 darabot csigaformára csavartam, amit cukrozott dióval töltöttem.
180 fokra melegítjük a sütőt, és a buktát betesszük 10 percre. Ezután kivesszük, és a locsoláshoz valókat összemelegítjük, és bőven meglocsoljuk a tésztát. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Az 1 evőkanál vizet a cukorral összekeverjük, és a sütés végén a buktákat kenőtollal lekenjük, ettől lesz szép fényes. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.