A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habosra keverem, a sárgáját a cukorral szintén, közben lassan hozzáadom az olajat. Összekeverem a szódabikarbónát a liszttel, és a sárgájához adom, majd belekeverem a fehérje habot.
Ezt a masszát 3 részre osztom úgy, hogy az egyiket mindjárt a sütőformába (közepes nagyságú csatos tepsi, sütőpapírral az alján), a másikat a fehérjés edénybe teszem, a harmadikat az eredetiben hagyom.
A sütőformában lévőt már az előmelegített sütőbe helyezem piskótához való hőfokra (ki hogy szokta…) a másikba belekeverem a diót, ehhez öntök kb. fél dl vizet is, a harmadik részbe pedig a kakaót teszem, egymás után megsütöm a részeket.
A tejből és pudingporból pépet főzök, megvárom, amíg kihűl. A vajat és a porcukrot habosra keverem, és a kihűlt pépet hozzákeverem. Ezt két részre osztom, az egyikbe az olvasztott fehér csokit, a másik részbe az olvasztott ét csokit teszem és mindkét krémet habosra keverem.
A tortalapokat egy kis tejjel meghintem, hogy szaftosabb legyen, majd az alsó lapnak a sötétet választva, bekenem fehér krémmel. Erre rákenem a sötét csokis krémet, ráhelyezem a diós tésztát (szintén kicsit meghintem tejjel előtte), és ismét fehér, majd csokis krém jön.
A tetejére a sárga piskóta kerül, én ezt is így kentem meg, de el lehet hagyni az egyiket, a maradék krémmel bekenem a tetejét és az oldalát. (Célszerűbb a krémeket 3 részre osztva felhasználni, csokis 3 lap + az oldala, a fehér krémet pedig csak 2 lap és a díszítés, legközelebb én is jobban gazdálkodom)
1 tortabevonót használtam a díszítéshez – de lehet más csokiból is – melyet felolvasztottam egy evőkanál víz segítségével, és hozzákevertem egy diónyi vajat, hogy később vágható legyen. Ezt a tetejére tettem. Az oldalára már nem jutott darált dió, de a csokoládédara is jól mutat rajta.
A szélére a fehér krémből húztam habzsák segítségével díszcsíkot, ill. 16 szeletre számolva rózsákat nyomtam. Ezekre tettem fél diókat, melyeket előbb minigrillel megpörköltem, a tetejére pedig 1-1 csepp mézet cseppentettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.