Elkészítés: A bodzaszemeket egy villa segítségével húzzuk le a száráról, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután a víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedjük le, és dobjuk ki a szemétbe.
A megmosott és alaposan lecsepegtetett bodzát tegyük egy edénybe, majd nyomjuk rá a citromok levét, és öntsük rá a vizet. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és keverjük össze.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük hozzá a bodzás-cukros keverékhez, és keverjük alaposan össze.
Ezután tegyük fel a tűzre, majd néha megkeverve főzzük addig, míg a bodzaszemek összeesnek (én kb. 20 percig főztem).
Amikor a bodza és az alma is teljesen puhára főtt, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt. Ezután jó alaposan keverjük össze, majd töltsük bele az üvegekbe, majd légmentesen zárjuk le. Pár percre állítsuk fejtetőre, majd fordítsuk vissza, és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.