- A virágokat lerázzuk. A keményítővel elvegyített lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a tojást. Habverővel összedolgozzuk, és 4 cl ásványvízzel lazítjuk. Ha a massza túl sűrű, 1-2 ek ásványvízzel hígítjuk.
- Egy kisebb lábosban addig hevítjük az olajat, amíg a beledugott fakanál nyele körül kis buborékok keletkeznek.
- A palacsintatésztát átkeverjük, és belemártunk egy bodzavirágtányért a száránál fogva. A felesleges tésztát lecsepegtetjük, és a bundás virágot aranybarnára sütjük a forró olajban. Végül habszedőkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőre tesszük.
- Ugyanígy a többi virágtányért is megsütjük, illetve leitatjuk. Még melegen rászitáljuk a porcukrot, és azonnal tálaljuk.
Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában >>>
Bodzás palacsinta eperrel >>>