Elkészítés: A megkopasztott kakast jól megperzseljük, lemossuk és daraboljuk.
A megtisztított hagymát, paprikát és gombát felaprítjuk, és a sertészsíron a szalonnával együtt megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, taréjt és a kakast, kivéve a májat és a herét. Lassú tűzön megdinszteljük a kakast, majd aláöntjük a bort is fokozatosan, hogy mindig sűrű szaftban főjön, beletesszük a fűszereket és a paradicsomot.
Továbbra is nem túl nagy lángon tovább főzzük, ha szükséges, vizet töltünk hozzá, és 90 %-os főtt állapotában hozzáadjuk a májat és a herét.
Közben másik bográcsban elkészítjük a túrós csuszát. Tálalásnál a csuszára szedjük a pörköltet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.