Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket (a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek). Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket.
A tojások sárgáját keverjük simára 1 evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután szűrjük át, hogy sima, selymes levet kapjunk.
Adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig főzzük még. Közben többször keverjük meg, ha szükséges, még ízesíthetjük egy pici cukorral.
A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük le.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.