Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Brandys májhab recept
recept
Mester

Brandys májhab

120 perc
8 adag
Megfizethető
3.3
2003. 01. 15.

Elkészítés

Elkészítés: 3 deci vizet fölforralunk, a zselatinport beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve föloldjuk. A cukrot serpenyőben megpirítjuk, a citromlével, a borral felengedjük és 2 perces forralás után az olvasztott zselatinba csorgatjuk. Ételízesítőt és 1 deci vizet adunk hozzá, 3 percig forraljuk, átszűrjük. Hűlni hagyjuk, tepsibe öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Közben a hagymát 5 deka vajon megfonnyasztjuk. A kétféle májat és a húst darabokra vágjuk, a hagymán, a babérlevéllel fűszerezve 4 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal, brandyvel ízesítjük, 3 percig pároljuk. Ha kihűlt, merülőmixerrel simára dolgozzuk. A maradék vajat apránként hozzáadjuk, és habosra keverjük. Egy püspökkenyérformát megnedvesített celofánnal kibélelünk, és a masszát belesimítjuk, majd 5 óráig hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor deszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla, és forró vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Az aszpikot a tepsiből szintén kockákra vágjuk, a májhab köré szórjuk.

Megjegyzés
Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés Egy adag: 2216 kJ/530 kcal

Recept értékelése

3.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.