Elkészítés: Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint vagy a vajat. A megolvasztott vajat összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, sóval, a citrom reszelt héjával és a fél citrom levével, majd hozzáadjuk a Speciális Kelt tészta lisztet. Majd jól összedolgozzuk az élesztős tejjel úgy, hogy a tészta sima állagú legyen, és ne ragadjon. Ha készen vagyunk, hagyjuk állni kb. 30 percig. Kenyérsütő gépben a 45 perces pizza program éppen megfelelő kelt tésztát készít.
Az elkészült tésztát lisztezett deszkán 9-12 egyenlő részre vágjuk. A darabokból lisztes kézzel 20 centis hurkákat formázunk, és erre csomót kötünk. A tészta egyik vége úgy 1 cm-re nyúljon ki a csomóból. A másik végét a csomó alá hajtva helyezzük a briósokat a sütőlapra. Hagyjunk távolságot köztük, mert sütés közben még megnőnek! Pihentessük 10-15 percet. Felvert tojással kenjük be a briósokat, és szórjuk meg kristálycukorral a tetejét. Hideg sütőbe téve, hőlégkeveréssel 175 fokon süssük szép pirosra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.