Előkészítés: A szilvákat megmossuk, megszárítjuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A magok helyére mandulákat ültetünk. A tojást szétválasztjuk.
Elkészítés: A lisztet a borral, 2 evőkanál olajjal, a tojássárgájákkal, valamint egy csipetnyi sóval sima tésztává keverjük. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd ezt óvatosan belekeverjük a bundatésztába. 20 percen keresztül pihentetjük. A sütéshez annyi olajat melegítünk, amennyi a szilvákat ellepi. A szilvákat belemártjuk a bundába, és a forró olajban aranybarnára sütjük. Lyukas főzőkanál segítségével kiszedjük, lecsepegtetjük, és nedvszívó papíron alaposan leitatgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mézes csokoládés szószt kínáljunk mellé. Ehhez keverjünk össze 2,5 dl tejet 5 dkg mézzel és 25 dkg durván összetört keserű csokoládéval. Forraljuk fel, hagyjuk, hogy elolvadjon a csokoládé, és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.