Előkészítés: A szilvákat megmossuk, megszárítjuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A magok helyére mandulákat ültetünk. A tojást szétválasztjuk.
Elkészítés: A lisztet a borral, 2 evőkanál olajjal, a tojássárgájákkal, valamint egy csipetnyi sóval sima tésztává keverjük. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd ezt óvatosan belekeverjük a bundatésztába. 20 percen keresztül pihentetjük. A sütéshez annyi olajat melegítünk, amennyi a szilvákat ellepi. A szilvákat belemártjuk a bundába, és a forró olajban aranybarnára sütjük. Lyukas főzőkanál segítségével kiszedjük, lecsepegtetjük, és nedvszívó papíron alaposan leitatgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mézes csokoládés szószt kínáljunk mellé. Ehhez keverjünk össze 2,5 dl tejet 5 dkg mézzel és 25 dkg durván összetört keserű csokoládéval. Forraljuk fel, hagyjuk, hogy elolvadjon a csokoládé, és lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.