A burgonyát héjában 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és nagyobbacska kockákra vágjuk. Megolvasztunk 2 dkg zsiradékot. Liszttel, egy csipet sóval, tojással és 6-8 evőkanál hideg vízzel sima tésztát gyúrunk belőle. Megkenjük egy evőkanál olajjal, majd egy tálat borítunk rá, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a hagymákat, és 4 dkg forró zsiradékon kb. 10 percig pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és további 10 percig állandóan kevergetve forrósítjuk, míg a cukor karamellesedni kezd, majd 4 evőkanál ecettel ízesítjük. Levágjuk a sajt széleit, a többit felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk, összekeverjük a sajttal, a burgonyával, a hagymával és a tejföllel, majd jól megsózzuk és megborsozzuk. Egy belisztezett konyharuhán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Rákenjük a burgonyamasszát úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk. Az oldalt üresen maradt részeket visszahajtjuk a töltelékre, majd konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. A rétest egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon (3. fokozaton) 50-60 perc alatt megsütjük. Közben folyamatosan locsolgatjuk a megmaradt olvasztott zsiradékkal. Megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük a rukkolát. A maradék olajat elkeverjük 2 evőkanál vízzel, a maradék ecettel, kevés sóval és borssal, hozzáadjuk a rukkolát, és a réteshez fogyasztjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.