Elkészítés: Feloldjuk az élesztőt 3 evőkanál tejfölben. A burgonyát almaecetes, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a margarint, a tojást, az élesztős tejfölt, sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval. Kisebb mennyiségben adagoljuk a lisztet, mert félkemény tésztát kell kapnunk, amit jól kidolgozunk lágy tésztává. Meleg helyen, ruhával letakarva kelesztjük legalább a kétszeresére.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságura nyújtjuk, fánkszaggatóval
kiszaggatjuk, kissé elnyújtjuk, kb. kétujjnyi felhevített olajban mindkét oldalán aranysárgára sütjük, majd az olajat lecsepegtetjük.
A leeső tésztát ismét cipóra formáljuk, melyből gombócokat formálunk és kisütjük.
Medvehagymás tejföllel kínáljuk. Jól illik pl. spenóthoz, sóskamártáshoz.
A gombóckákat gyümölccsel töltve, csokimártással, pálcikára tűzve mártogatóval partifalatként is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.