Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A reszelt burgonyából a nedvességet kinyomkodjuk. A tojást felverjük, a burgonyához keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, a tormát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk. Az olajat egy teflonserpenyőben felhevítjük. A keveréket 8 egyenlő részre osztjuk, a négyet a serpenyőbe teszünk, egy kanál hátoldalával 5 mm vastag tallérformává lapítjuk őket. Mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak. (A másik 4 darabbal ugyanígy járunk el.) Háztartási papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat. Melegen, a tejszínnel és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.