Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és összetörjük. Hagyjuk tovább hűlni.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A burgonyamasszát a tojássárgájával, a cukorral, a narancshéjjal, a keményítővel, a sütőporral alaposan összedolgozzuk. A fehérjehabot beleforgatjuk, végül a mandulát is hozzákeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk a tortaformát. A burgonyás masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, és teljesen kihűtjük. Vízszintesen félbevágjuk. A töltelékhez a diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk, a felét félretesszük, a maradékot összevagdaljuk. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A túrót 5 evőkanál baracklével, a vaníliás cukorral, a cukorral és egy citrom levével simára keverjük. A zselatinhoz öntünk fél dl baracklevet, felforraljuk, és összedolgozzuk a túrókrémmel. A barackot apró kockákra vágjuk. Kemény habbá verünk 2,5 dl tejszínt. A barackot, a diót és a tejszínt felváltva a túrókrémbe forgatjuk. Az alsó tortalap köré kapcsoljuk a forma oldalát, rásimítjuk a túrókrémet, és ráborítjuk a felső tortalapot. A tortát 3 órára betesszük a hűtőbe. Óvatosan levesszük a tortáról a formát. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék citromot vastagon meghámozzuk, és felkarikázzuk. A tortát a dióval, lime-szeletekkel és citromfűvel díszítjük, szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 428 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.