Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és összetörjük. Hagyjuk tovább hűlni.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A burgonyamasszát a tojássárgájával, a cukorral, a narancshéjjal, a keményítővel, a sütőporral alaposan összedolgozzuk. A fehérjehabot beleforgatjuk, végül a mandulát is hozzákeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk a tortaformát. A burgonyás masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, és teljesen kihűtjük. Vízszintesen félbevágjuk. A töltelékhez a diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk, a felét félretesszük, a maradékot összevagdaljuk. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A túrót 5 evőkanál baracklével, a vaníliás cukorral, a cukorral és egy citrom levével simára keverjük. A zselatinhoz öntünk fél dl baracklevet, felforraljuk, és összedolgozzuk a túrókrémmel. A barackot apró kockákra vágjuk. Kemény habbá verünk 2,5 dl tejszínt. A barackot, a diót és a tejszínt felváltva a túrókrémbe forgatjuk. Az alsó tortalap köré kapcsoljuk a forma oldalát, rásimítjuk a túrókrémet, és ráborítjuk a felső tortalapot. A tortát 3 órára betesszük a hűtőbe. Óvatosan levesszük a tortáról a formát. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A maradék citromot vastagon meghámozzuk, és felkarikázzuk. A tortát a dióval, lime-szeletekkel és citromfűvel díszítjük, szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 428 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.