Elkészítés: A szósz hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a mustárt tesszük bele először, majd lassan csurgassuk az olajat, folyamatos keverés közben. A többit is hozzáadjuk, elkeverjük.
Keményre főzzük a tojást, az avokádót kockára vágjuk, a salátalevelet szigorúan kézzel tépjük, a kukoricát, a lilahagymát/újhagymát szeletelve előkészítjük, és dobozokba tesszük.
Csirkehúst csíkokra vágjuk, bepácoljuk a só, balzsamecet, olívaolaj, provance-i fűszerkeverék (vagy lehet kakukkfű-oregano-bazsalikom) keverékével. Leet beletenni fokhagymát, curry port vagy mustárt is. Fél órát érleljük a hűtőben, majd szép pirosra sütjük.
A kenyeret felkockázzuk, kevés olívaolajon és lehetőleg olyan fűszerekben sütjük ki a kenyérkockákat, amilyet a csirkéhez használtunk.(provance-i vagy oregano-kakukkfű-bazsalikom).
Ha mindezzel megvagyunk, összeállítjuk a salátát: alulra kerül a zöldsaláta, rá kukorica, csirke, avokádó, hagyma, majd a zsemlekocka, végül a négybevágott tojás. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg a szósszal, különben összeesik a saláta. A tetejére lehet tenni friss bazsalikomot vagy kakukkfüvet. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.