Elkészítés:
Sötét színű tészta:
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét, majd egyenként belekeverjük a 7 tojássárgáját. A habosra kevert masszába beletesszük az őrölt mandulát, a piskótamorzsát és a 7 tojás felvert habját. A tortaformát jól kizsírozzuk, beleöntjük a tésztát, és 180-200 fokos hőmérsékleten 50 percig sütjük. ( tűpróba!)
Világos színű tészta:
Az átszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, citrom levét, tojássárgáját és sót. Tésztát gyúrunk belőle, és a zsírozott, lisztezett formában hirtelen kisütjük.
Amikor a sötét színű tészta kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és mindkét lapot megkenjük baracklekvárral. A lapokat úgy rakjuk össze, hogy a világos színű tészta a két sötét közé kerüljön. A tortát csokimázzal vonjuk be.
Csokimáz:
Felolvasztjuk a cukrot, beleteszük az olvasztott csokoládét és a vizet. Hozzákeverjük a vajat, levesszük a tűzröl és simára keverjük. Langyosan öntjük a tortára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.