Elkészítés: A tésztához 40 dkg darált háztartási kekszet 7 dkg olvasztott margarinnal, 2 evőkanál cukorral és kicsi tejjel gyúrd össze. Annyi tej kell bele, hogy összeálljon a tészta. Ezután nyomkodd bele a tortaforma aljába egyenletesen (viszonylag vékony lesz).
A töltelékhez 50 dkg túrót törj össze, adj hozzá kb. 10 dkg cukrot, de ez ízlés szerint akár több is lehet. 5 dl habtejszínt kezdj el felverni, és amikor már kezd keményedni, add hozzá a csomag zselatint, és verd tovább, amíg kemény lesz teljesen. A cukros túróhoz reszeld 4 citrom héját, és csavard bele 3 citrom levét... Kb. nekem ennyit bírt el... Keverd hozzá óvatosan a felvert tejszínt. Ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot.
A tésztára öntsd rá a túrós krémet, tedd be a hűtőbe.
A maradék 2 citromot karikázd fel, és fedd be vele a torta tetejét. A színtelen zselatint - a torta tetejére - az útmutató alapján készítsd el (2-3 dl vízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd hagyd kihűlni, és amikor kezd sűrűsödni, akkor öntsd a tortára), azzal a különbséggel, hogy a víz helyett citromlevet használj.
Mehet újra a hűtőbe, amíg megdermed és kellemesen lehűl a torta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.