Elkészítés: Keverjük össze a kétféle lisztet és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is, adjuk hozzá a vanília-aromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 5 mm vastagra. Derelyevágóval (vagy éles késsel) vágjuk fel ízlés szerinti méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire. Tegyük legalább 1 órára hideg helyre, hogy kellően lehűljön, és sütés után jó omlós legyen majd a keksz.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép világos színűre ( én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.