Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, a kukoricaolaj és az olívaolaj keverékén átpirítom, majd rádobom a vékony szeletekre vágott pórét, és tovább pirítom. Hozzáadok egy kiskanálnyi vajat, majd felöntöm a 3 citrom levével és egy kevés vízzel, fűszerezem, és 20-30 percig párolom, nagyon kis tűzön. Mikor elkészült, a végén jóféle vajat adok hozzá.
Eközben a tésztát kifőzőm, ahogy az olaszok mondják al dente, én szeretem, ha puhább, ez gyerekkori rossz beidegződés. :)
A besamelhez a vajat felolvasztom, amikor habzik, hozzáadom a lisztet, és folytonos kevergetés mellett fehér rántást készítek belőle, akkor jó, ha a lisztes keverék már bugyog. Ekkor hozzáadom a tejet, én nem melegítem elő, de lehet előmelegített tejet is hozzáadni, majd fűszerezem fehérborssal és szerecsendióval, sózom, belereszelem a sajtot, majd folytonos kevergetés mellett addig főzőm, míg besűrűsödik, akkor jó, ha már nem folyik le a kanálról, egyfajta kabátot képez rajta.
Tálaláskor a helyes sorrend: tészta, hús, sajtos besamel, keverés, nyamm. :) Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.