Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat.
2. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a langyos vizet és az étolajat, a citrom levét.
3. Mehet hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal elkevert liszt. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjehabot is.
4.Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kisebb (22 cm-es) tortaformát, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180 fokon, hőlégkeveréses sütőben) 20 perc alatt süssük meg.
5. Ha kihűlt, vegyük ki a formából, tegyük egy tányérra, és a tetejét valamint az oldalát kenjük be lemon curddel.
6. Vonjuk be marcipánnal, díszítsük a kandírozott citrushéjjal és az ezüst tortagyöngyökkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.