Elkészítés: A tojást és a cukrot haborsra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citromaromát, majd a sütőporral elkevert lisztet (ha teszünk bele narancsdarabokat, akkor azt is előbb a lisztbe keverjük, úgy adjuk a tésztához). Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott formaba (lehet őzgerinc vagy más forma is, kinek hogy tetszik) öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 percig sütjük. Ha a teteje barnulni kezdene, letakarhatjuk alufóliával. A sütőből kivéve 10 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából.
A mázhoz a cukrot összekeverjük a citromlével (fehér, sűrűn folyós masszát kapunk). Ezzel ecseteljük be a hideg citromos sütit.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.