A zacskós bulgurt folyóvízben átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
Az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, mert annál hamarább elkészül. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni egy lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt teszünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.