2 db jó dundi csirkét, szabályosan feldarabolva, szőrtelenítve, bő lében kezded főzni, és rendkívül akkurátusan lehabozod. Hagyományosan bezöldségeled: sárgarépa egészben, fehérrépa egészben, kicsi karalábé egészben, kicsi zeller egészben, 4-5 gerizd fokhagyma, egy nagyobb vöröshagyma, 1-2 db friss paprika, 1-2 db paradicsom, jó nagy csomag petrezselyemzöld és kevés zellerzöld. Fűszerezés ízlés szerint.
Szépen, lassan megfőzöd az egészet, majd amikor minden puha, akkor mindent óvatosan kiszedsz belőle. A megmaradt csirkelevest a lehető legsűrűbb szitával leszűröd. Veszel natúr étkezési zselét, azt a leírást szerint belekevered a húslevesbe. Inkább tegyél bele több zselét, mert végülis ennek meg kell merevednie, mint a kocsonyának.
A csirkét kicsontozod és lebőrözöd, és a húst kis cafatokra szeded. A sárgarépát felkockázod (kicsikre). A többi benne főtt zöldségre innentől nincs szükség, a belefőtt íz volt a fontos.
Néhány kanál levesben megpárolsz kb. fél kiló zöldborsót (pici szalicilt teszel bele, mert így megmarad a színe). Kell még hozzá 2 doboz édes kukorica. Kell még friss petrezselyem, lehetőleg nagyobb levekkel.
Tehát kezdjük a rétegelést. Legalulra az edénykékbe belesimítasz szép nagy petrezselyemleveleket. A következő réteg a cafatolt hús lesz. Utána beleteszel néhány szem zöldborsót, kukoricát és a kockázott sárgarépát. Nagyon óvatosan felöntöd a zselés húslevessel. Hűtőbe teszed egy egész éjszakára. Ennek betonkeménynek kell lennie.
Amikor tálalod, az edénykét egyszerűen hasra borítod. (Ezért kell a zselé!!)
Akármilyen, színben hozzávaló körítést adhatsz a kis csirkés kocsonyácskákhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.